Najdi servis
Další události najdete v levém sloupci po výběru článku z této nabídky nebo po stisku tohoto tlačítka
Další články o spotřebičích najdete v levém sloupci po výběru článku z této nabídky nebo po stisku tohoto tlačítka
Další rady jak na to najdete v levém sloupci po výběru článku z této nabídky nebo po stisku tohoto tlačítka
 Další slovíčka najdete v levém sloupci po výběru článku z této nabídky nebo po stisku tohoto tlačítka


Pečící trouba Mora

Naše MORA slaví 180. výročí

Josef Zwierzina, který v roce 1825 založil továrnu v Mariánském údolí, by byl jistě překvapený, kdyby viděl její dnešní podobu. Stejně jako pan Machánek, který ji koupil v roce 1861 a zavedl výrobu zámečnických produktů a kamen, by nevycházel z údivu nad dokonalostí a užitečností českých výrobků, které jsou produkovány pod značkou MORA. Tato značka byla vždy úspěšná. Již před 100 léty byla hitem patentní kamna Meteor, kterých se vyrobilo více než 1 000 000 kusů a dnes vyváží MORA více než 65% svojí produkce do různých zemí světa. To jsou úspěchy naší české značky, na kterou můžeme být všichni právem hrdí.

Výrobky značky Mora jistě všichni dobře známe, proto se zde zmíním o několika novinkách, které mne zaujaly jak designem, tak i technickým vybavením.

Jako první mi padla do oka elektrická multifunkční trouba MORA 4808. Její elegantní design skvěle kombinuje sklo s nerezovým pláštěm. Pohled upoutá dlouhý displej, kterým komunikujeme s elektronickým programátorem funkcí. Můžeme zvolit jeden z devíti pečících režimů, od rozmrazování přes pečení dolním a zadním kruhovým tělesem s ventilátorem, až po silné grilování oběma horními grilovacími tělesy na otočném grilu.

Sklo a nerez

Pečení v troubě Mora Díky rovnoměrně rozložené teplotě a velkému objemu (58 litrů) umožňuje trouba horkovzdušné pečení různých jídel ve více vrstvách. To uspoří čas i elektrickou energii, navíc výrobek patří do energetické třídy A. Elektronika trouby zajišťuje kromě programování a řízení trouby také přesnou teplotu pečení, dětský zámek nebo automatické osvětlení pečícího prostoru, takže pro kontrolu pokrmu stačí jen pohled. Důkladná izolace a systém ochlazování trouby vnitřním ventilátorem zajišťují bezpečnou teplotu dvířek. Vnitřní plochy jsou ošetřeny smaltem Clean email, na který je vysoce nepřilnavý a proto se snadno udržuje. Také údržba nerezového povrchu je snadnější díky speciální úpravě která zabraňuje zanechávání otisku prstů.

Nerozbitná varná deska

Dalším z dlouhé řady spotřebičů, který jsem si vybral, je sklokeramická varná deska MORA 4270, se dvěma indukčními a dvěma Hi-Light zónami. Indukční zóna ohřívá přímo dno kovové nádoby, pomocí nízkofrekvenčních elektromagnetických proudů. Tato technologie znamená nemalé úspory času, elektrické energie a možnost okamžité regulace výkonu. Varná zóna sama neprodukuje žádné teplo, takže na ni klidně můžete položit ruku. Naopak Hi-Light zóna se velmi rychle a intenzivně zahřeje na požadovanou teplotu. Největší zóna má navíc ještě zesilovač Booster pro rychlejší ohřev pokrmů. Ovládání desky je provedeno pomocí dotykových senzorů na pravém okraji desky spolu s indikací zbytkového tepla a bezpečnostním uzamčením varných zón.

Protože již mi v tomto článku již nezbývá příliš prostru, nemohu se zmínit o dalších nových pomocnících do našich domácností, které nám MORA nadělila ke svému 180. výročí, ale všechny jsem si je důkladně prohlédl a mohu je směle doporučit jako výrobky kombinující vynikající kvalitu a technické provedení s luxusním designem.

Magazín Inspirace Euronics - jaro 2005
Pro magazín Inspirace EURONICS jaro 2005
Miloš Chadt
milos@chadt.cz
milosch@centrum.cz

foto: Mora




Přepne na další téma
Seřadit podle abecedySeřadit podle dataDalší seznam článků
Seřadit podle abecedySeřadit podle dataDalší seznam článků

Poslední aktualizace 19.04.2016 00:00

Založení stránek
20.7.2005



Staňte se fanoušky, dovíte se o nových článcích v předstihu.