Bezpečnost a jednoduchá obsluha se stává stále důležitějším kritériem při výběru výrobků. Nízká teplota dvířek pečících trub zabraňuje popálení zejména u malých dětí. Pro snížení teplot na vnějším povrchu dvířek využívají výrobci systémy dvojitého i trojitého zasklení speciálním sklem s tepelně odrazivou vrstvou, které je doplněno nucených oběhem vzduchu mezi vnějším a vnitřním sklem.
Sporáky a trouby AEG-Electrolux jsou vybaveny systémy Isofront, pracujícími na obdobném principu. Podle maximálních vnějších teplot dvířek se dělí do tří kategorií:
ISOFRONT - teplota maximálně 70° C
ISOFRONT plus - maximálně 50° C
ISOFRONT top - maximálně 40° C
Uvedené teploty jsou měřeny po hodině provozu s funkcí "horký vzduch" při vnitřní teplotě 200°C. Pokud bude při stejné teplotě používána funkce "tradiční pečení" která využívá horní a spodní topné těleso, teploty budou ještě nižší.
U trub s funkcí Pyroluxe se snižuje i vnější teplota dvířek při provozu tohoto systému, kdy jsou při teplotách až 500°C pyrolyticky přeměňovány zbytky potravin na popel.
Podle katalogu AEG-Electrolux Miloš Chadt
foto: AEG - Electrolux